ÖAR I SOL OCH SNÖ  
   


Gunnar Jansson

MOTIV FRÅN TISTLARNA TILL STRÖMSTAD

Jag är autodidakt målare, och målar periodvis när lust och möjlighet infinner sig. Född i de djupa skogarna i Bergslagen, blev jag i slutet av 60-talet förtrollad av skogarnas kontrast havet - av havets vidder, färger och oändliga skiftningar i humör och temperament. Havets is och snö har på senare tid kommit att fascinera mig särskilt. Det bohuslänska landskapets vinterdvala lockar med den frusna skönhet och tysthet, som så skarpt kontrasterar mot våra sommardrömmars värme och liv. Jag målar i olja och akvarell från såväl vinter som andra årstider. Allt handlar om ljus och stämningar på och vid havet; och under havets ofta flyktiga himlar.

Oljemålningarna är reproduktioner på canvas i samma storlek som originalen, monterade på kilramar. Originalen är i olja. Du kan köpa ett numrerat och signerat ”giclée fine art - original” av denna första utgåva om 16 målningar per motiv. Akvarellerna är reproduktioner på syrafritt akvarellpapper. Originalen är akvareller i olika storlekar. Även akvarellerna kan köpas som numrerade och signerade ”giclée fine art – original” av denna utgåva om 50 målningar per motiv.

Gemensamt för reproduktionerna är att de är framställda genom en teknik som påminner om stenlitografi, nämligen Giclée fine art printing; en amerikansk-fransk teknik med en ljusäkthet på mer än hundra år. Metoden används av stora konstmuséer världen över vid reproducering. Mer om ”Giclée fine art” finner du här »

UTSTÄLLNINGAR
Henåns kulturhus 2003
Traktörens konstförening 2004

REPRESENTERAD
Orust kommun